nedjelja, 24. veljače 2013.

Predstavljanje 12. broja magazina StripOs / kaffe bar BMW, Osijek

Sinoć, 23. veljače, u prostorijama cafe-bara BMW održana je skupština udruge StripOs u okviru koje se uz predstavljanje posljednjeg 12. broja časopisa StripOs razgovaralo o uspjesima u protekloj te planovima u tekućoj godini.
Voditelj skupštine Milan Tomas pozdravio je prisutne te pohvalio suradnike u protekloj godini i uspjehe članova udruge. Protekla je godina bila vrlo uspješna, a u narednoj udruga planira još puno novih poduhvata. Uz razna tiskana izdanja, organiziranje Dana stripa i 24 sata crtanja stripa, bilo je tu i više radionica crtanja. Odziv škola na sudjelovanju u dječjim radionicama crtanja stripova ove bi godine trebao biti tri puta veći nego prethodne koja je bila vrlo uspješna s prikupljenih 700 tabli dječjih stripova na izložbi u Kazamatu.
Velik je odaziv imala i nedavno održana radionica na Noći muzeja u GLUO pod vodstvom Nenada Barinića i Miodraga Ivanovića Mikice sa koje su djeca odlazila sa osmjehom i obećanjem da će doći i na iduće radionice.
To i jest jedan od glavnih ciljeva udruge- promicanje stripa i kulture čitanja, te organiziranjem dječjih radionica za crtanje otkrivanje i poticanje njihovog talenta.


Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm Nema komentara:

Objavi komentar