subota, 15. veljače 2014.

Promocija strip-albuma Posljednji fan u Knjižari Nova, Osijek

Poštovani,
čast mi je i zadovoljstvo pozvati Vas na promociju strip-albuma 'Posljednji fan' u četvrtak, 20.veljače u knjižari Nova u Osijeku s početkom u 19 sati. Gost promocije je Zlatan Zuhrić - Zuhra.



Rječnik stranih riječi Bratoljuba Klaića definira fanatika kao čovjeka koji se s isključivim zanosom predaje nekom poslu, koji je neobično privržen nekoj ideji. Definicija fanatizma spominje i strastvenu predanost, zanesenu revnost i ludu zagrijanost.

Posljednji fan je prvi strip-album nagrađivanog osječkog strip autora, ilustratora i režisera animiranog filma Marka Dješke. Posvećen je radu recentne komičarske skupine 'Večernja škola' koja je sa svojim televizijskim projektima započela još na kraju 80-tih.
To je autobiografska satira temeljena na stvarnosti, ali i fikciji, te progovara o zaluđenosti autora s njegovim idolom, Željkom Pervanom, glavnim akterom Večernje škole, te općenito, o utjecaju medija televizije na odrastanje.

U ovoj strip trilogiji se nalaze tri epizode stripa 'Posljednji fan' te strip 'Đuro Neodvagnuti' kao posveta preminulom glumcu i komičaru Đuri Utješanoviću. Uvod potpisuje Zlatan Zuhrić - Zuhra, Pogovor su napisali mladi strip - teoretičari Saša Paprić i Ivan Trenkl. Komentare o ovom projektu su na koricama potpisali uvaženi autori Krešimir Zimonić i Darko Macan. Strip je izdan pod nakladom biblioteke StripOs, tvrdog je uveza na A4 formatu i na dan promocije će biti dostupan po promotivnoj cijeni.

Marko Dješka.


 

Nema komentara:

Objavi komentar