ponedjeljak, 17. listopada 2016.

24-satno crtanje stripa 2016.




U ova prohladna jesenska vremena u naš grad stiže najluđa stripocrtačka manifestacija s ovu stranu žice – 24-satno crtanje stripa!

Kao što je mnogima već poznato 24-satno crtanje stripa je maraton crtanja stripova u kojem crtači imaju za cilj nacrtati 24 stranice stripa unutar 24 sata na temu koja se saznaje tek pred početak samog događaja.

Udruga StripOs organizira ovu manifestaciju u Osijeku, no ista će se također održati u Zagrebu i Splitu.

Tako će se strip-kohorta, 22. i 23. listopada 2016., u prostorijama Građanske opcije grada Osijeka, u Dubrovačkoj 13, s početkom u 12 sati, po šesti put uhvatiti u koštac s bjelinom papira koju valja ispuniti.


Izvorno, ovu disciplinu je osmislio američki crtač i teoretičar stripa Scott McCloud, a u RH (i šire) ovo čoporativno crtanje stripa je pokrenuto na inicijativu strip-autora Darka Macana.

Redovni sudionici ove manifestacije su već upoznati s finesama ove discipline, ali uvijek ima mjesta i za nove sudionike.

Prvo što treba učiniti jest ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje:



Moramo napomenuti kako je cilj nacrtati 24 stranice stripa, no isto nije i obveza.

Bitne osobine ove manifestacije, uz one temeljne provjere osobnih mogućnosti, su: upoznavanje, druženje i dogovori oko novih projekata, a zapravo predstavljaju jedan odličan kreativan dan.

Iako ova manifestacija jest namijenjena odraslim osobama, Udruga StripOs omogućuje i sudjelovanje mladih autora.

Do sada je to funkcioniralo na način da roditelji dovedu djecu i dogovore s organizatorima kada će po njih doći ili jednostavno ostanu s njima koliko to već vrijeme dopušta. Valja reći i da su mladi autori imali potpuno ravnopravan tretman od strane organizatora te su imali priliku upoznati starije kolege i ponešto od njih naučiti.

Stripovi koji budu nacrtani tijekom ove manifestacije se skeniraju te zatim objavljuju na službenoj stranici 24satnocrtanjestripa.com unutar kategorije grada u kojem se crta i pod-kategorije s imenom i prezimenom crtača.








Nema komentara:

Objavi komentar