ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

StripOs radionica u Medicinskoj školi Osijek

Povodom Mjeseca hrvatske knjige 2016. koji je trajao od 15. listopada do 15. studenog ekipa StripOsa ostvarila je odličnu suradnju s Medicinskom školom Osijek. Gostoprimstvo su nam ukazale ravnateljica škole Renata Gal i Alta Pavin Banović- voditeljica knjižnice u čijem se ugodnom okruženju radionica i odvijala.
Radionicu crtanja stripa vodio je Dražen Brkić, aktivni član Udruge StripOs i profesor stručnih predmeta u osječkoj Školi primjenjene umjetnosti i dizajna, uz asistenciju Tatjane Ivegeš-Wilhelm koja je predstavila StripOs i upoznala polaznike radionice s djelovanjem i aktivnostima Udruge.
Dražen je nakon vrlo poučnog putovanja kroz nastanak i povijest stripa uveo polaznike u teoriju i tehnike crtanja stripa, a zatim se krenulo na izbor teme.
Naoko težak izbor iz školske lektire hrvatskih autora brzo je sužen na omiljene autore; više djela Ivane Brlić Mažuranić, Lažeš, Melita Ivana Kušana te prilično hrabar i neočekivan izbor Judite Marka Marulića i 260 dana Marijana Gubine.
Svi polaznici pokazali su iznimnu sklonost stripu i ugodno nas iznenadili kvalitetom crtanja, tehnikom i smislom za kadriranje. S prve godine sudjelovali su: Ivona Levak, Bojana Mitrović, Ivan Maletić, Tjaša Matijević i Ivana Žulj, a s druge: Barbara Andrić, Anamarija Tot, Milica Mišljenović i Florijan Hajba. Nestrpljivo očekujemo njihove gotove radove.
Dodatna motivacija za crtanje i razvijanje talenta bit će im, nadamo se, nagradni natječaj STRIPFORUMa na predložene pripovjetke Ivane Brlić Mažuranić.
Svim sudionicima i organizatorima zahvaljujemo se na ostvarenju još jedne u nizu uspješnih radionica i promicanju devete umjetnosti.
























Tekst i foto:Tatjana Ivegeš-Wilhelm

1 komentar: