četvrtak, 9. studenoga 2017.

24-satno crtanje stripa 2017.


(logo: Maja Duvnjak)


24-satno crtanje stripa, pri čemu svaki sudionik ima cilj nacrtati 24 stranice stripa, vježba je (ili disciplina) koju je osmislio Scott McCloud kao test i analizu vlastitih mogućnosti. Crtajući tom brzinom ne dobijaju se, jasno, uvijek produkti profesionalne razine, ali je svakom sudioniku omogućeno da vidi kako radi pod pritiskom i rezultat je nerijetko oslobađajući: spontani, jasni, čisto ispripovijedani stripovi. Vježba je, usto, jednako korisna profesionalcima kao i početnicima ili potpunim amaterima pa ne treba čuditi što su je kroz godine prihvatile i prošle tisuće ljudi, neki i više puta.

Članovi inicijative Hrvatski autorski strip ovaj crtački maraton organiziraju u Osijeku od 2011. Ove godine, u suradnji s Umjetničkom akademijom u Osijeku, 24-satno crtanje stripa će se održati 18. studenoga 2017. u zgradi akademije na adresi Cara Hadrijana 8/b s početkom u 12,00 sati.


Ova manifestacija ima i određena pravila, kojih bi se valjalo pridržavati:


- Pušenje i unošenje alkohola u prostor neće biti dozvoljeno
- Ponijeti neke vreće za spavanje ili deke, ako se netko bude želio odmoriti
- U slučaju izostanka sponzora za hranu i piće, donijeti sa sobom sendviče, osvježavajuće napitke i kavu
- Nositi sa sobom svoj pribor, papire A4 (zbog lakšeg skeniranja), olovke, tuš, rapidografe
- Doći pola sata prije početka kako bi se svi smjestili

Iako jest cilj nacrtati 24 stranice stripa, isto nije i obveza. Bitne osobine ove manifestacije, uz onu temeljnu – provjeru osobnih mogućnosti, su: upoznavanje, druženje i dogovori oko novih projekata, a zapravo predstavljaju jedan zabavan i kreativan dan.

Prijave se vrše putem tako što kliknete na ovu poveznicu.

Plakat za osječki dio manifestacije izradila je Tea Jurišić.




Saša Paprić

Nema komentara:

Objavi komentar