srijeda, 25. travnja 2018.

Noć knjige 2018.- tribina i promocija knjige o stripu


23. travnja, u sklopu manifestacije Noć knjige, na Umjetničkoj akademiji u Osijeku održala se tribina  „Budućnost stripa“  u sklopu koje je predstavljena knjiga Svjetska povijest stripa: od 1968. do danas koju potpisuju Dan Mazur i Alexander Danner. Ovaj zanimljiv pregled povijesti stripa kod nas je izdala nakladnička kuća Sandorf koja je ovom prilikom izložila i svoja druga izdanja

Knjigu je publici predstavio Luka Pejić, koji je već pisao o ovom izdanju na portalu historiografija, te uz prezentaciju izdvojio sve periode i faze navedene u knjizi uz napomenu, s kojom se većina znalaca složila, da su neki vrsni autori i stripovi koji bi trebali biti vrlo obimnoj knjizi od preko 300 stranica- jednostavno izostali.

Tribinu „Budućnost stripa“ moderirao je urednik nekoliko strip-izdanja i član inicijative Hrvatski autorski strip Saša Paprić, a sudjelovali su kultni strip-crtač i predavač na Umjetničkoj akademiji Osijek Dubravko Matković, strip-crtač i član inicijative HAS Domagoj Rapčak te Luka Pejić, asistent na Filozofskom fakultetu Osijek.

Unatoč slaboj posjećenosti tribine, zaključak sudionika bio je da strip ipak ima svijetlu budućnost jer tiskani stripovi i dalje imaju svoju publiku koja od njega ne odustaje.
tekst i foto: Tatjana Ivegeš Wilhelm / HAS

Nema komentara:

Objavi komentar