četvrtak, 7. lipnja 2018.

Hrvatski autorski strip na projektu Vukovar u stripu

U organizaciji Udruge za podršku i poticanje zajedništva “Hrvatska pomaže”, a pod pokroviteljstvom Grada Dubrovnika od 24. do 31. svibnja 2018. godine u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića održavala se radionica “Vukovar u stripu”, nastavak prošlogodišnje radionice “Dubrovnik u stripu”.
Radionice su održavali članovi inicijative Hrvatski autorski strip: voditelj Nenad Barinić- poznati strip-crtač i ilustrator te Tatjana Ivegeš Wilhelm koja je suvodila i koordinirala radionice.
U nastavku prošlogodišnjeg uspješnog projekta radilo se s istim polaznicima, ovaj put u zamijenjenim ulogama- gosti su sada bili domaćini. Učenici Osnovne škole Lapad iz Dubrovnika zajedno s učenicima, domaćinima, iz Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara upoznali uz stručno vodstvo Grad Vukovar te kroz strip prikazali doživljeno.
Nakon završetka petodnevnih radionica u Gradskom muzeju Vukovar- Galerija Oranžerija postavljena je izložba gotovih stripova koju su svečano otvorile dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić te Vjera Šuman u ime Udruge Hrvatska pomaže.
Sve su polaznice i polaznici (12 učenica i 2 učenika) radionice na svečanom otvaranju dobili zahvalnicu za sudjelovanje u projektu, a posjetitelji imali prilike vidjeti Vukovar u stripu, odmah uz prošlogodišnje radove Dubrovnika u stripu gdje se jasno moglo vidjeti da su polaznici radionica u svega pola godine znatno napredovali u kvaliteti crtanja i pisanja scenarija za strip.

Trajni proizvod ovoga projekta bit će otiskani katalog svih stripova s radionice, kao i neprocjenjivo iskustvo koje su dobili polaznici ovih radionica.
Više o radionici na blogu voditelja Nenada Barinića:
https://blog.vecernji.hr/barinic

 
tekst i foto: Tatjana Ivegeš Wilhelm / HAS

Nema komentara:

Objavi komentar