ponedjeljak, 4. studenoga 2019.

X. 24-satno crtanje stripa




Da, da, dobro ste pročitali, deseto 24-satno crtanje stripa. Sve je krenulo 2009. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a već slijedeće godine, ovom čoporativnom crtanju stripa, pridružuju se strip-bande iz Splita i Osijeka.

U Osijeku, ovu manifestaciju organizira Inicijativa Hrvatski autorski strip, pa će se tako strip-kohorta, 9. i 10. studenoga, u prostorijama Udruge Slama, u Tvrđi, na adresi Kamila Firingera br. 3, s početkom u 12 sati, uhvatiti u koštac s bjelinom papira koju valja ispuniti.

Izvorno, ovu disciplinu je osmislio američki crtač i teoretičar stripa Scott McCloud, a u RH (i šire) ovo 24-satno crtanje stripa je pokrenuto na inicijativu strip-autora Darka Macana.

Redovni sudionici ove manifestacije su već upoznati s finesama ove discipline, ali uvijek ima mjesta i za nove sudionike.

Prvo što treba učiniti jest ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje:

KLIK!

Ova manifestacija ima i određena pravila, kojih bi se valjalo pridržavati:


- Pušenje neće biti dozvoljeno
- Ponijeti neke vreće za spavanje ili deke, ako se netko bude želio odmoriti
- U slučaju izostanka sponzora za hranu i piće, donijeti sa sobom sendviče, osvježavajuće napitke i kavu
- Nositi sa sobom svoj pribor, papire A4 (zbog lakšeg skeniranja), olovke, tuš, rapidografe
- Doći pola sata prije početka kako bi se svi smjestili

Iako jest cilj nacrtati 24 stranice stripa na temu koja ostaje nepoznatom sve do početka, koji je u podne, isto nije i obveza. Bitne osobine ove manifestacije, uz onu temeljnu – provjeru osobnih mogućnosti, su: upoznavanje, druženje i dogovori oko novih projekata, a zapravo predstavljaju jedan zabavan i kreativan dan.

Putem slijedeće poveznice pogledajte kako je to izgledalo prošle godine:


KLIK





Saša Paprić

Nema komentara:

Objavi komentar