ponedjeljak, 19. listopada 2020.

Kratki izvještaj s promocije OHOHO fanzina - drugo izdanje - Slavenska mitologija i folklor





Unatoč pogoršanju situacije u cijeloj zemlji, ipak se uspjela održati promocija OHOHO fanzina drugog izdanja u sklopu OHOHO festivala u AKC Medici u prostoru Mikro

Sa zadovoljstvom to mogu reći jer se rijetko što u ovo vrijeme događa, uz naglasak na postojanje fanzina koji su još rjeđi od događanja. 

Sva sreća da se bavljenjem stripom ništa ne mijenja što se tiče situacije, koja je čak štoviše poželjna, jer autorima je to normalan tijek života, izolacija i produkcija stripova, tako da je drugo izdanje stripa opsegom autorskih stripova veće nego prvo. 

Tema ovogodišnjeg fanzina je Slavenska mitologija i folklor. Vrlo zanimljiva i mistična tema. Promocija je protekla u zanimljivoj atmosferi urednika Marka Dješke, Lee Kralj Jager i Matijom Pisančićem te četvero autora fanzina Ivana Geček, Dean Hamer, Lucija Bužančić i Lucija Mitar (ŠIŠMIŠ). 

Podupiratelj stripa Darko Josipović intervjuirao je prvo urednike pa onda i četvero autora sa pitanjima o tome s čime se bave, tko su im uzori i inspiracija, o sudjelovanju na 24 sata crtanja stripa i Inktober-u, itd. Svatko od autora naravno ima svoj specifičan stil koji daje čar OHOHO fanzina. Mnogi od njih se bave animacijom, dizajniranjem igrica, ilustracijom... 

U većini slučaja primarni medij im nije strip, nego ilustracija i animacija. Komentirali smo i sudjelovanje na 24 sata crtanja stripa, u kojem nisu svi autori sudjelovali, dok su u projektu Inktober svi sudjelovali. 

Autori nisu otkrivali svoje teme i sadržaj u stripu kako bi publici bilo što zanimljivije čitanje stripa. 

Među zadnjim pitanjima autorima bilo je hoće li sudjelovati u sljedećem izdanju OHOHO fanzina bez obzira na temu koja se trenutno zna ali je urednici ne žele otkriti. 

Svi autori su se složili da žele sudjelovati i u sljedećem izdanju. Kao što su rekli urednici, tema nije nimalo lagana ali se može naravno predočiti na različite načine što je cilj svake teme. 

Uz promociju otvorena je i izložba ilustracija i tabli ovogodišnjeg fanzina.

















Piše: Lucija Mitar ŠIŠMIŠ

Fotografije: Jahvo Joža

Izvor fotografija: klik

 

Nema komentara:

Objavi komentar