srijeda, 14. listopada 2020.

Promocija i izložba "Novih dogodovština Baroknog Čovjeka" u Art Clubu




U petak, 16. listopada, u Art Clubu očekuje nas još jedno strip događanje. Nakon promocije strip-fanzina OHOHO u veljači, udruga Hrvatski autorski strip i Art Club nastavljaju suradnju predstavljajući publici kvalitetne strip-sadržaje.

U goste nam dolazi strip-crtač iz Solina, Vinko Barić koji će predstaviti svoj novi strip-album - "Nove dogodovštine Baroknog Čovjeka".

Barokni Čovjek je neustrašivi borac protiv natprirodnog, znanstvenik, humanist, pijanac, razvratnik i kurviš iz 18. stoljeća. Barokni Čovjek svoje avanture redovno započinje iz svog pariškog budoara kada ga netko od njegovih mnogobrojnih baroknih prijatelja pozove upomoć, a BČ (kako ga svi zovu) ne žaleć' puta i vremena čim prije kreće u borbu protiv zla i opačina zlikovaca koji prijete uništenjem baroknog svijeta. Vinko Barić nam opisuje ove često prešućene i od šire javnosti skrivene dogodovštine jednog legendarnog borca za pravicu, slobodnu ljubav i sveopće dobro čovječanstva u svojim „Epskim junatkjim povijestnim romanima v szlikaman“.

Uz samu promociju posjetitelji će biti u prilici pogledati i izložbu odabranih strip-tabli iz novog albuma, a koje će ih, nadamo se, potaknuti da požele imati ovo izdanje u svojoj zbirci. Sam autor i ovaj strip su na svojevrsnoj turneji, tako da su već uspješno odrađene promocije u Zagrebu, Zadru, Splitu, Jelsi, a u petak u 19 sati u Art Clubu nadamo se uspješnoj promociji i u Osijeku.

Dodatni razlog za dolazak, će biti i su-gost promocije, strip-crtač Dubravko Mataković, a koji je pisao uvodnik za prvi strip-album iz ovog, sad već, serijala o dogodovštinama Baroknog Čovjeka. 

Dakle, zabava je zagarantirana, ostaje samo prikazati neke od tabli koje očekuju publiku u petak, a i apelirati na publiku da se pridržavaju mjera propisanih uslijed pandemije koronavirusa...







O autoru

Vinko Barić, nađen je u Splitu, 1980., kako čita Matkovićeve stripove, kasnije su ga odnijeli u Solin i donijeli još Matkovićevih stripova, pa je i sam počeo crtati svoje stripove. Diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2005., pored slikarstva bavi se i ilustracijom, grafičkim dizajnom i autorskim i underground stripom. Vokalne sposobnosti oprobavao u punk bandu „Ilija i Zrno Žita“, a glasovno je prisutan i u electro-punk bendu „Naporno Suicid“ s kojim je objavio dva CD albuma.

O su-gostu

Dubravko Mataković, nađen je kod Ivankova, 1959., kako crta stripove i urezuje neprimjerene poruke po obližnjem hrašću, kasnije odnešen u Vinkovce. Diplomirao je 1983. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Predaje kolegij strip na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Opus isuviše opširan za kratko predstavljanje, nakon promocije vršit će se ispitivanje poznavanja narečenog, oni s većim brojem netočnih odgovora bit će podvrgnuti norveškom kormilu i ćebovanju. Djeluje kao MC u VIS Septica pod pseudonimom Govnar Smrti, s kojom je objavio tri CD albuma (obavezno ponoviti naslove albuma).



 

Nema komentara:

Objavi komentar