subota, 23. travnja 2022.

HAS za Noć knjige u Gradskoj knjižnici Vukovar

Uhodana ekipa Udruge Hrvatski autorski strip ponovo je gostovala u Gradskoj knjižnici Vukovar, ovog puta u sklopu obilježavanja Noći knjige, 22. travnja 2022.

Uz izložbu članova udruge strip-autora Nenada Barinića i Domagoja Rapčaka održano je predstavljanje svih dosadašnjih izdanja udruge, strip-albuma te promocija prva dva broja časopisa Strip-PREFIKS čiji je urednik Saša Paprić ujedno bio i moderator događanja uz razgovor s oba autora. Nakon promocije časopisa u više gradova u Hrvatskoj i inozemstvu, došao je red i na Vukovar.

Unatoč slaboj posjećenosti, događanje je potrajalo duže u opuštenom ugođaju uz više pitanja iz publike tako da je uz promociju naklade i predstavljanje rada Udruge i njezinih članova bilo govora i o zastupljenosti stripa u knjižnicama, počecima karijere autora, budućim planovima i projektima, a bilo je i smijeha uz pokoju anegdotu.

Za tekuću godinu najavljena su dva nova broja časopisa Strip-PREFIKS za koji materijala ne nedostaje te barem četiri strip-albuma u vlastitoj nakladi. Po svemu sudeći, ovo će biti dobra godina za ljubitelje stripa jer je prvi broj časopisa rasprodan, kao i gotovo sva dosadašnja naklada strip-albuma udruge, a o čemu ovisi i mogućnost izdavanja drugih strip-autora. Bez podrške lokalne strip-publike ne bi bilo ni sljedećih izdanja, a čim se rasproda drugi broj časopisa, uredništvo se baca na posao za treći…

 

Tekst i foto: 

Tatjana Ivegeš-Wilhelm / HAS




















 

Nema komentara:

Objavi komentar