nedjelja, 11. svibnja 2014.

EDIT-COMICS u OŠ Tenja




U osnovnoj školi Tenja, 9. i 10. svibnja 2014. održane su radionice stripa i filma u okviru projekta EDIT–COMICS, koji uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH realiziraju Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek i Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci.

Glavni cilj je edukacija učenika osnovnih škola o povijesnom naslijeđu kraja u Vinkovcima i Osijeku kroz edukativne radionice te upotrebom novih medija, a to su u ovom slučaju film i strip.

Do sada su provedene radionice u Gradskom muzeju Vinkovci na Noći muzeja, te OŠ Grigor Vitez u Osijeku. Ovaj vikend bili smo s učenicima OŠ Tenja, a potom 12. i 13. svibnja, učenici OŠ Nikole Tesle Mirkovci imati će priliku naučiti na kreativan način osnove filma i stripa u okviru ovog zanimljivog projekta.

Posjetom Arheološkom muzeju u Osijeku dan prije, osnovnoškolci iz Tenje s nastavnicom Silvijom Škobić i muzejskim pedagogom Denisom Detlingom osmislili su ideju za strip, odnosno film.

Do kraja mjeseca organizirano je predstavljanje udruge StripOs izložbom u Gradskoj knjižnici Vinkovci, te predstavljanje festivala DORF u caffe baru Voodoo u Osijeku.

Po završetku radionica, stripovi će biti izloženi po školama, a filmovi će biti objavljeni na internetu te objedinjeni u jedan promotivni film koji će poslužiti kao dokument i kao prezentacijski materijal.

Radionice vode Nenad Barinić (StripOs) i Anton Papić i Filip Meštrović (RARE).



















































Priredio: Željko Gašić

Nema komentara:

Objavi komentar