utorak, 3. lipnja 2014.

Najava: EDIT-COMICS u Slavonskom Brodu

Projekt EDIT-COMICS koji provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i suradnja je sedam udruga u sedam gradova Hrvatske, a baziran je na kombinaciji edukativnih filmskih i strip - radionica, ovaj puta odvest će StripOS u Slavonski Brod.
Sljedeća radionica održat će se 06. i 07. lipnja u Spomen domu Dragutin Tadijanović u Slavonskom Brodu u organizaciji Udruge PUŽ.
U sklopu projekta koji zajedno provode StripOs sa strip radionicama i Udruga ljubitelja filma RARE sa svojim paralelnim filmskim radionicama, učenicima osnovne škole predstavlja se povijesno naslijeđe kroz dvodnevne edukativne radionice upotrebom novih medija - filma i stripa.
Pod vodstvom Nenada Barinića održavaju se dvodnevne radionica crtanja stripa. Djeca se upoznaju s nastankom stripa, a zatim s kadriranjem, omjerima i perspektivom, te uz zajedničku razradu scenarija prelaze na crtanje stripa.
U sklopu filmske radionice koju vode Anton Papić i Filip Meštrović prvog se dana djeca uče služiti kamerom i upoznaju s njenim dijelovima i načinima snimanja, a drugog dana na red dolazi montaža i završna obrada snimljenog materijala.
Filmsko - kreativni studio VANIMA predstavit će svoj rad i VAFI – internacionalni festival animiranih filmova djece i mladih Varaždin te sve popratiti projekcijama animiranih filmova sa svojih radionica.
 
Tekst i foto: Tatjana Ivegeš - Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar