četvrtak, 5. lipnja 2014.

Uspješno predavanje osnovnoškolcima

U sklopu projekta EDIT–COMICS, koji uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH realiziraju Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek i Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci, StripOs je 5. 6. 2014. ponovno posjetio Osnovnu školu Grigor Vitez u Osijeku. Ovaj put uz suradnju mag. arheologije Marijane Jukić koja je održala predavanje i djeci na zabavan i prihvatljiv način prezentirala važnost arheologije u istraživanju povijesti i načina života na našem području. Djeca su saznala mnoštvo podataka o rimskoj koloniji Mursi čiji temelji započinju u blizini škole, o arheološkim iskapanjima i postavila dosta zanimljivih pitanja.
Interes učenika i ovaj puta je bio priličan - četrdesetak učenika s pažnjom je pratilo predavanje i projekciju u prisustvu učiteljica povijesti Anite Hršak i geografije Ane Ivanović.
Izložba dječjih radova postavljena je u glavnom holu škole i nakon predavanja sudionicima radionica podijeljeni su katalozi te se ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u ovom projektu.
 Tekst i foto: Tatjana Ivegeš - Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar