subota, 8. studenoga 2014.

EDIT-COMICS predstavljanje u OŠ Tenja

Projekt EDIT-COMICS koji pod pokroviteljstvom Zaklade Kultura nova provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i suradnja je sedam udruga u sedam gradova Hrvatske, a baziran je na kombinaciji edukativnih filmskih i strip - radionica, predstavio je u Osnovnoj školi Tenja djelatnost Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina i njihov internacionalni festival animiranog filma djece i mladih- VAFI.
Udruga StripOs organizirala je za učenike povodom Svjetskog dana animiranog filma, uz uvod o povijesti stripa i animiranog filma te upoznavanje s tehnikama animacije, predstavljanje Studija VANIMA i projekciju dječjih uradaka s njihovih radionica animacije za djecu. 
Nakon pregledanih filmova koje su radili njihovi vršnjaci, učenici su zaključili da animiranje i nije tako teško kako su mislili te s nastavnicom likovne kulture Silvijom Škobić dogovorili raditi jednu ili dvije od prije navedenih tehnika. 
Uslijedila je projekcija najboljih animiranih filmova iz ovogodišnje selekcije VAFI senior kojima je VANIMA "počastila" učenike škole. Uz projekciju im je objašnjeno koja se tehnika animacije i efekti koriste u pojedinom filmu, a nakon prvog od odabranih uslijedio je dug i gromoglasan pljesak učenika što je StripOsima i ostalim suradničkim udrugama u projektu najbolja pohvala i sjajan putokaz za dalje djelovanje.














Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar