petak, 3. travnja 2015.

Sajam Vinila i natječaji


Kao i svake prve subote u mjesecu, opet smo na Sajmu Vinila - najboljem mjestu za vinile, stripove i općenito ugodno druženje.

Ukoliko ste u prilici, svakako navratite.

Također, nakupilo se i nepar natječaja pa krećemo s ovim za mlade autore do 15 godina starosti, nagradni dakako, a to je natječaj strip-festivala Crtani Romani Šou, a tamo se dijeli nagrada Mladi lav

Više detalja ovdje:
Mladi Lav


Zatim, ni manje ni više, UN s nagradnim natječajem za stripove i crteže RAVNOPRAVNOST SPOLOVA: RECITE TO STRIPOM I CRTEŽOM. 

Natječaj je dio kampanje Žena UN-a pod nazivom „Jačanje položaja žena – jačanje položaja čovječanstva: Recite to stripom!” kojom se obilježava dvadeseta godišnjica Četvrte svjetske konferencije o ženama održane u Pekingu 1995.

Natječajem se pozivaju mladi ljudi da se upoznaju sa sadržajem Pekinške deklaracije i s njezinom platformom za djelovanje. Platforma za djelovanje uključuje sljedećih 12 područja na koja se natječaj posebno usredotočuje:

(1) žene i okoliš, (2) žene na položajima moći i odlučivanja, (3) položaj djevojčica, (4) žene i gospodarstvo, (5) žene i siromaštvo, (6) nasilje nad ženama, (7) ljudska prava žena, (8) obrazovanje i osposobljavanje žena, (9) institucionalni mehanizmi za unapređenje položaja žena, (10) žene i zdravlje, (11) žene i mediji, (12) žene i oružani sukobi.
Natječaj je otvoren autorima stripova, crtačima i studentima likovnih akademija u dobi od 18 do 28 godina s prebivalištem u državi članici EU-a.
Nagrade:

Jedna prva nagrada u iznosu od 1 000 EUR

Jedna druga nagrada u iznosu od 500 EUR

Tri treće nagrade u iznosu od po 200 EUR

Rok za podnošenje radova je 20. travnja 2015.


Više detalja ovdje.


Na kraju, natječaj naših povremenih suradnika iz izdavačke kuće ROSENCRANTZ, sve detalje možete naći ovdje.


Za svu pomoć vezanu za natječaje slobodno se obratite putem maila na našu adresu:

stripos@gmail.com

Nema komentara:

Objavi komentar