subota, 3. listopada 2015.

comiXconnection – izložba alternativnog stripa u Vukovaru




Izložba alternativnog stripa comiXconnection, nakon 16 europskih gradova stiže u Vukovar, a predstavlja radove 63 autora iz šest europskih zemalja kao i suradničke mreže kojih su ti autori članovi. Izložba u organizaciji Muzeja europske kulture iz Berlina, pod pokroviteljstvom njemačkog ministarstva za kulturu i medije, u Vukovaru će biti postavljena u suradnji s Gradskim muzejom Vukovar, Hrvatskim domom Vukovar i Udrugom StripOs.

Otvorenje izložbe je u srijedu, 07. listopada 2015., u Gradskom muzeju Vukovar – dvorac Eltz, Županijska 2, s početkom u 18 sati.

Pored glavnog postava izložbe, publika će imati priliku vidjeti i sudjelovati u nizu interaktivnih sadržaja koji prate ovu izložbu.

Tijekom trajanja postava izložbe, od 07. do 31. listopada, održati će se škola stripa pod vodstvom vukovarskih strip-autora Nenada Barinića i Domagoja Rapčaka, demonstracijska crtanja za posjetitelje izložbe (tzv. „fan art“), promocije strip izdanja i samih autora.

Na samom otvorenju, pored glavnog postava izložbe, biti će izložene i originalne strip-table Nenada Barinića i Domagoja Rapčaka, a oni će nešto od svoje vještine i podijeliti s posjetiteljima, koji time što bi dobili strip-crtež po želji imaju i motiv više za posjetiti izložbu.

Poučeni prethodno dobrim iskustvom u Osijeku, gdje je izložba comiXconnection bila postavljena u Muzeju Slavonije, na otvorenju, u demonstracijskom crtanju za publiku Nenadu i Domagoju pridružit će se strip-autorica Helena Janečić, koja je i autor motiva na plakatu izložbe.

Udruga StripOs je na ovoj izložbi predstavljena neposredno putem svojih članova Helene Janečić i Marka Dješke (čiji su radovi integralni dio postava) ali i posredno kao jedna od suradničkih mreža.

Obzirom na navedeno, možemo samo zaključiti kako nas u Vukovaru čeka jedan odličan listopad stripa.






Podsjetnika radi, evo kako je to sve izgledalo u Muzeju Slavonije, 2014. godine:


Najava (klik)


Otvorenje (klik)


Najava strip-radionica (klik)


Izvještaj s strip-radionice (klik)


Najava crtanja za publiku (klik)


Izvještaj s crtanja za publiku (klik)


Izvještaj s druge strip-radionice (klik)


Oslikavanje stolica (klik)

Najava promocije stripa i romana Velika glad u plemenu Gula-Gula (klik)



Najava za otvorenje izložbe radova nastalih na strip-radionicama (klik)


Izvještaj s otvorenja izložbe radova nastalih na strip-radionicama (klik)























Nema komentara:

Objavi komentar