četvrtak, 29. listopada 2015.

comiXconnection: Strip-karusel



Opraštamo se s postavom izložbe comiXconnection jednim strip-karuselom, kroz koji će biti predstavljeni autori povezani s izložbom i njihovi aktualni projekti. 

30. listopada u Gradskom muzeju Vukovar, u dvorcu Eltz, Županijska 2, s početkom u 18 sati, posjetitelji će imati priliku čuti više o slijedećem:



"Škola stripa kroz radionice stripa"

...jest priručnik za crtanje stripa kojeg potpisuje Nenad Barinić. Nakon dugogodišnjeg vođenja strip-radionica Nenad je odlučio poduzeti slijedeći logičan korak i svoja iskustva pretočiti u pisanu i ilustriranu formu. Cilj ovog priručnika je prikaz izrade stripa od početne ideje, izrade scenarija, skica, tuširanja, koloriranja pa sve do gotovih materijala spremnih za tisak. Također, izdanje ima za cilj prikazati i različite stilove crtanja stripa pa će publika imati priliku vidjeti i idejna rješenja strip-autora poput Mirka Ilića, Igora Kordeja, Gorana Delića, Ivana Puljka i Dejana Ostojića, koji su ustupili svoje materijale. Izdanje je u završnoj fazi produkcije, a ovo će biti prvo predstavljanje javnosti. Nenada se može pratiti putem njegovog bloga.





"Bul i Bal"

...je znanstveno fantastičan strip serijal autora Marka Dješke. Premisa ove paleokozmologijske utopije jest da su dinosauri, prije 60 000 000 godina, neposredno prije udara asteroida, transportirani u daleki svemir od strane napredne civilizacije, gdje su potom evoulirali. Protagonisti priče, dva teenagera Bul i Bal, imaju zadatak spasiti svoje pleme miroljubivih Feksirijanaca od zlih Drakonikona i pronaći obećani drevni planet. Prequel epizoda Bula i Bala je objavljena u strip magazinu Heavy Metal (SAD) 2014. godine, a hrvatska inačica stripa se također redovno objavljuje na portalu www.mojstrip.com. Istovremeno, projekt Bul i Bal se nalazi na crowdfunding kampanji na Patreonu.





"Mzungu Luka"

strip je biografskog tipa - ilustrirani putopis o putovanju mladog Osječana u udaljenu Afriku, konkretnije Tanzaniju. Autor stripa (Domagoj Rapčak) i glavni protagonist (Luka Pejić) prijatelji su iz fakultetskih dana, a Lukini doživljaji poslužili su kao inspiracija za ovaj dugometražni strip duhovitog, ali i poučnog karaktera. "Mzungu Luka" objavljuje se ekskluzivno na portalu www.mojstrip.com te će, kada bude završen, vjerojatno i biti objavljen kao strip-album.



Za sve one koji su propustili otvorenje izložbe isto možete pogledati i putem videa kojeg je snimio Zdravko Brlošić, a i kao dodatni motiv za posjet ovom strip-karuselu svakako može poslužiti i već uobičajena praksa crtanja za publiku. 


Nema komentara:

Objavi komentar