subota, 5. prosinca 2015.

StripOs u Karlovcu na 47. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva


Od 12. do 15. studenog 2015. StripOsi su gostovali u Karlovcu i imali čast sudjelovati na 47. Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva održavanjem trodnevne radionice crtanja stripova. Ovogodišnja revija bila je posvećena devetoj umjetnosti- stripu pa je popratni program uključivao i projekcije animiranih filmova za djecu te retrospektivu animiranih filmova i izložbu strip-tabli i ilustracija poznatoga autora Krešimira Zimonića. Program se nadovezuje na djelovanje platforme EDIT COMICS nastale 2014. godine i financirane od Zaklade Kultura Nova.

  Radionice crtanja stripa vodio je najzaposleniji član Udruge StripOs - crtač stripova i ilustrator Nenad Barinić uz asistenciju Tatjane Ivegeš-Wilhelm koja je osmislila scenarij za strip prikladne tematike i prilagodila ga dobnoj skupini polaznika. Tema je višestruko vezana za Reviju; nagrada publike ove je godine nosila ime Nikole Tesle i bila u obliku munje, a Tesla je u gradu Karlovcu pohađajući Realnu gimnaziju proveo tri godine svoga života i dva se puta gotovo utopio u rijeci Korani preko puta gimnazije, što je i okosnica priče. Najmlađi crtač na radionici imao je 6,5 godina i veselo je nacrtao čak tri zgode iz Teslina života.


 


 
Zahvaljujući srdačnim domaćinima Kinoklubu Karlovac i organizatorima Hrvatskom filmskom savezu StripOsi su imali priliku upoznati Karlovac i njegovu okolinu i na kratko uživati u ljepotama krajolika, a veliko gostoprimstvo za vrijeme svih događanja ukazali su nam djelatnici karlovačke Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u kojoj se Revija odvijala i koji su prikladno uredili prostor uradcima posvećenim Tesli sa svoje radionice za djecu. 
Svima se ovim putem zahvaljujemo na suradnji, kao i svim polaznicima radionica na sudjelovanju i trudu.

Na radionicama su sudjelovali:
Karolina Gal, Iva Pinušić, Lorena Zebić, Lea Mureta, Anja Sudac, Anamarija Rendulić, Helena Kućan, Mirna Štambuk (svi 13 godina), Frano Roknić i Maja Prahović (14 godina), Gabrijel Samardžija i Zrinka Dujmović (10 godina), Ema Rendulić (8 godina), Marijan Radočaj (6,5 godina) te učiteljica Irena Gažan.






























































































Tekst i foto: Tatjana Ivegeš-Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar