utorak, 1. ožujka 2016.

Zakašnjeli izvještaj s promocije strip-albuma Emisija Emocija



Izvještaji s osječkih strip-događanja u pravilu - kasne!

Tako je bilo i ovom prigodom, taman kada se nešto solidno odradi, uljuljkani u zadovoljstvo minulog uspjeha, pod vječnom firmom "ima vremena", nađemo se pred novim podvizima koje isto treba hitno rješavati, pa se dogodi da izvještaj ili uopće ne osvane ili kasni.

Naime, imali smo prigodu, prije 12 dana, ugostiti strip-autoricu Irenu Jukić Pranjić i njenog izdavača iz izdavačke kuće 2X2 Vladimira Šagadina (širim narodnim masama poznatog kao voditelja emisije Šlep Šou, a kvizašima kao jednog od producenata emisije Kvizna Situacija).

I bio je to pun pogodak, udarili smo najave na sva dostupna zvona, od kojih neka nisu odzvonila, ali tako to obično biva sa stripom.

No, ona zvona koja jesu odzvonila, privukla su u Knjižaru Nova nekih 30-ak posjetitelja. 

Tom brojkom nije nadmašen rekord s promocije Posljednjeg Fana, ali je brojka posjetitelja uobičajena za Knjižaru Nova, pa iz tog kuta gledanja možemo biti prilično zadovoljni.

Kao i s gostima, Irena ne samo što je multimedijalna autorica (animacija, TV, strip) već je i ugodna sugovornica s bogatom karijerom, pa će biti pravo zadovoljstvo pratiti njen daljnji rad. 

S druge strane, Vlado, koji je taman odradio nastup na zagrebačkom festivalu pripovijedanja - Spikingu, bio je prilično inspiriran te je njegovo izlaganje uvelike bilo obilježeno humorističnim pristupom.

Možda smo malo i razvukli priču izvan neke uobičajene satnice, ali bilo je tu dosta toga za reći, na kraju krajeva, radi se o strip-albumu od 143 stranice, animiranom filmu i dokumentarnoj emisiji o stripu.

Ovo zapravo i nije kraj priče o strip-albumu Emisija Emocija, koji se u najkraćim crtama može opisati kao SF komedija o bliskoj distopijskoj budućnosti, jer će u nekom doglednom vremenu osvanuti i recenzija, a ne bi bilo loše i napraviti intervju s Irenom, no o tom po tom.

Konačni zaključak jest da smo bogatiji za nekoliko novih i kvalitetnih kontakata s čvrstim namjerama za daljnju suradnju. 

A kako je to sve izgledalo, možete se uvjeriti i putem sljedećih fotografija.























































Tekst: Saša Paprić
Foto: Tatjana Ivegeš-Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar