nedjelja, 10. prosinca 2017.

S promocije strip-albuma "70 godina gradske knjižnice Vukovar"



U rođendanskoj atmosferi održana promocija strip-albuma "70 godina gradske knjižnice Vukovar"


Kao što je i najavljeno, u četvrtak, 07. prosinca 2017., u sklopu programa Ministarstva kulture - Kulturni četvrtak, održana je promocija ovog jedinstvenog strip-albuma.

Ovim strip-albumom Gradska knjižnica Vukovar proslavila je veliku godišnjicu i napravila važan iskorak k uspostavljanju inovativnih praksi. 

Sudeći po posjećenosti - publika postoji i to nam daje nadu za daljnje uspješne suradnje.

Kao što sam naveo, ovo nije bila samo promocija već i proslava rođendana knjižnice pa je atmosfera bila vrlo svečana. 

Sama promocija je započela govorom ravnateljice Jelene Miškić i predstavljanjem dostignuća knjižnice koja zaista nisu mala i detaljno su opisana u pogovoru ovog strip-albuma. 

Iskreno rečeno, mi nismo imali nekakav detaljno razrađen plan tijeka promocije, pa me kao urednika izdanja zapala dužnost da budem moderatorom te smo spontano, kroz razgovore s autorima, predstavili ovo izdanje.

Od ukupno 12 autora, promociji su prisustvovali njih 6: Nenad Barinić, Dubravko Mataković, Roko Idžojtić, Domagoj Rapčak, Krešimir Pongrac i Mislav Rotim, a uz njih i Tatjana Ivegeš-Wilhelm, koja je radila obradu i pripremu izdanja.

Kroz nekih 40-ak minuta razgovora svatko je iznio svoje viđenje rada na ovom albumu i zaradio pljesak, što će reći da smo se publici i svidjeli. 

Nakon promocije, u onom ne toliko formalnom dijelu, hit-večeri je prvo bila torta, a zatim crtačke posvete strip-albuma. 

Možda i najzanimljiviji dio ovakvih promocija upravo i jest to potpisivanje i crtačke posvete jer vidjeti ljude kako nasmijana lica idu od jednog do drugog autora znači da ovakve stvari vrijedi raditi.

Ovo je bila prva i najbitnija stavka, koja će ostati u lijepom sjećanju, ali nas kao takva obavezuje da nastavimo dalje, tako da je druga promocija ovog albuma u Osijeku, no o tome više u slijedećem tekstu.

Odgovor zašto posjetiti ovakva događanja možete pronaći i u slijedećim video-zapisima i fotografijama. 




































































Piše: Saša Paprić
Fotografije: Tatjana Ivegeš-Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar