srijeda, 13. srpnja 2022.

Promocija Janzina

 



U subotu, 16. srpnja 2022., u Zagrebu, u strip-knjižari Torpedo Comics (Prolaz Sestara Baković 1), s početkom u 18 sati, predstavljamo peti strip-album proizašao iz produkcije Hrvatski autorski strip - "Janzin - umiranje i druge razonode".

Ovaj strip-album ujedno je i direktan produkt postojanja facebook grupe Hrvatski autorski strip, ali i prvjenac mladog, no već vrlo profiliranog strip-autora - Jana Škrinjara.

Jan je dosada objavljivao stripove u OHOHO-zinu, Strip-Prefiksu i Komikazama te na internetu, pa je slijedeći logičan korak za ovog vrlo produktivnog autora bilo i izdavanje strip-albuma.

"Janzin - umiranje i druge razonode" predstavlja niz od devet priča okupljenih u jedinstveno izdanje, koje se proteglo na 126 tvrdo ukoričenih stranica u boji, modificiranog a4 formata (18.9x26.74 cm), a dostupno je po cijeni od 150,00 kuna.

U uvodniku, kojeg potpisuje Matija Pisačić, između ostalog, odvažno se zaključuje:

"Kada u domaćim okvirima pomislimo na underground strip, vjerojatno se prvo sjetimo genijalnog Dubravka Matakovića. Jan mu je donekle srodan po toj „estetici ružnoga“ u portretiranju većine svojih likova, iako bez naglašenog apsurda i humora za široku publiku. Ipak, u korištenju stripovskog jezika, Jan ispada kompleksniji, s puno širom paletom režijskih i dizajnerskih postupaka. Po svom senzibilitetu, bliži je kolegama poput Vinka Barića i Igora Hofbauera, možda ga se po svom izričaju može i smjestiti na korak između te dvojice alternativnih autora. To bih i učinio da mi netko zaprijeti pištoljem da moram."

Stoga, svi ljubitelji domaćeg, beskompromisnog, underground stripa, ukoliko ste u subotu u Zagrebu, dođite navečer na promociju u Torpedu gdje će Jan Škrinjar, Matija Pisačić i urednik Saša Paprić predstaviti naš novi stripoizdavački pothvat uz nezaobilazno crtanje za publiku.

Što vas čeka u Janzinu možete saznati i putem ove promotivne mini-galerije...

























Nema komentara:

Objavi komentar