utorak, 26. studenoga 2013.

Manifestacija 24-satno crtanje stripa u Kazamatu


U subotu 23. studenoga 2013. godine, u Galeriji "Kazamat" točno u podne započelo je 24-satno crtanje stripa. Udruga StripOs treću godinu za redom organizira ovu manifestaciju na razini Osijeka, dok se na razini cijele Hrvatske također održava u gradovima; Zagrebu po četvrti put, u Splitu po treći put i Puli drugi put. Tema je bila nepoznata do samog početka maratona, a nakon što je točno u 12 sati objavljeno da je tema "Dan i noć" a u stripu se mora pojaviti smrt, majstori i ljubitelji stripa prihvatili su se olovke. Radilo se ugljenom, tušem, flomasterima i raznim drugim tehnikama.
Kroz Kazamat su prošli brojni posjetitelji koji su došli podržati crtače i vidjeti kako izrada stripa napreduje. Sudjelovalo je tridesetak crtača od kojih nekoliko novih nada osječkog stripa, a nekoliko starih očekivanih ove je godine izostalo iz objektivnih razloga.
Najmlađa prijavljena crtačica imala je 7 godina. Iako se nije pridržavala zadane teme, stariji i iskusniji crtači upoznali s je s novim tehnikama i stilovima pa se za koju godinu, ako bude nastavila s takvim entuzijazmom, mogu očekivati dobri rezultati.

Završeni radovi odmah se skeniraju i objavljuju tako da sve uratke možete pregledati na stranici: http://www.24satnocrtanjestripa.com/ unutar kategorije grada u kojem se crta i podkategorije s imenom i prezimenom crtača.

































Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar