četvrtak, 7. studenoga 2013.

Posljednji Fan







Formalno označen kao "KNJIGA 11", strip-album "Posljednji Fan" je prvijenac osječkog strip - autora, režisera animiranog filma i ilustratora - Marka Dješke.

Stvar se zakotrljala još tamo u kolovozu 2010. kada je u magazinu StripOs br. 4 objavljena prva epizoda Posljednjeg Fana, pravo osvježenje, kako zbog tehnike kojom je strip crtan tako i zbog novog autora. Nastavilo se u listopadu 2011. kada je u magazinu StripOs br. 6 objavljena druga epizoda, što je ubrzo kulminiralo čvrstim dogovorom da se to jednostavno mora izdati u obliku strip - albuma te da su ove prve dvije epizode dostatan temelj za pisanje projekta Ministarstvu kulture RH.

Nakon što smo prošli kod MK - a, što nije bilo iznenađenje obzirom na kvalitetu sadržaja koju je autor u stanju proizvesti (koja je pak i potvrđena brojnim nagradama), Marko se vrijedno bacio na izradu treće epizode. I tako, uz mnogo povuci - potegni imamo konačan proizvod te ga i ovim putem prezentiramo.

Strip-album "Posljednji fan" je satira temeljena na stvarnim događajima u kombinaciji s fikcijom. Govori o fanu i njegovu idolu, o zaluđenosti i razočaranju, o snazi i utjecaju medija televizije na odrastanje.

Konkretno, strip - album sadrži strip - trilogiju uz bonus strip posvećen Đuri Utješanoviću. Uvodne riječi potpisuje Zlatan Zuhrić - Zuhra, pogovor naslova "Jedina večernja škola koju bi svi pohađali" potpisuju Ivan Trenkl i Saša Paprić, a nismo propustili i tradicionalnu taktiku kada na stražnjim koricama idu mišljenja kolega iz branše te su tako koju mudru zapisali Krešimir Zimonić i Darko Macan, na čemu im se i ovim putem zahvaljujemo.

Nadalje, za lekturu i redakturu bio je odgovoran naš mili lektor Aleksandar Gucunski, što ima sugerirati da je i s te strane sve tip-top. Cijeli ovaj pothvat izdavanja "Posljednjeg Fana" je urađen uz superviziju i lavovski dio posla Željka Gašića.

Strip - album ima 56 stranica formata A4, tiskan je na kvalitetnom kundstruk papiru te je tvrdo ukoričen, a košta 80,00 kuna.

Može se naručiti putem e-maila: stripos@gmail.com, a zašto bi ga trebalo naručiti pogledajte u sličicama dolje...







Nema komentara:

Objavi komentar