subota, 9. studenoga 2013.

StripOs na Interliberu

StripOs na Interliberu



U utorak, 12. studenoga 2013. od 15 pa do 16 sati, na velikoj pozornici paviljona 6, Zagrebačkog Velesajma, na 36. međunarodnom sajmu knjiga i učila INTERLIBER 2013. održat će se promocija knjiga Udruge ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka. Kulminacija ovogodišnjeg izdavačkog segmenta rada Udruge StripOs jesu četiri nova izdanja pod etiketom „Biblioteka StripOs“.


Knjiga sadrži Fra-Ma-Fuov pustolovni roman “Velika glad u plemenu Gula-Gula” i strip Andrije Maurovića zasnovan na njegovom zanimljivom sadržaju. Oba djela su izvorno objavljena u nastavcima — roman 1938. u tjedniku Mickey strip, a Maurovićeva crtana verzija u zagrebačkom dnevniku Novosti, 1940. Ovo je prvo repriziranje romana i njegove obrade u mediju stripa, obuhvaćeno koricama jedne knjige! Uz strip i roman, u knjizi se nalazi i opširan tekst Rudija Aljinovića naslovljen „Fuis i Maurović – mornari na pučini fantazije“ te tekstovi Mladena Hanzlovskyog i Aleksandra Vojinovića. Knjiga ima 152 stranice, c/b, format A4, cijena 120,00 kuna.



Strip - album „Tri panja na otoku sreće“ nastavak je veselih dogodovština skupine ribolovaca na obalama Dunava objavljenih u strip - albumu „Idemo na Dunav“ iz 2012. Knjiga ima 76 stranica u boji, format je B5, cijena 70,00 kuna.


Strip-album "Posljednji fan" je satira temeljena na stvarnim događajima u kombinaciji s fikcijom. Govori o fanu i njegovu idolu, o zaluđenosti i razočaranju, o snazi i utjecaju medija televizije na odrastanje. Uvodnik piše jedan od samih likova koji se pojavljuje u strip-albumu, Zlatan Zuhrić Zuhra, a pogovor nagrađivani tandem osječke strip - kritike Ivan Trenkl i Saša Paprić. Tekstove na zadnjim koricama potpisuju Darko Macan i Krešimir Zimonić. Strip - album ima 56 stranica, c/b, format A4, cijena 80,00 kn.


Pajo Pakšu predstavlja svoju treću zbirku kratkih priča koja sadrži i dva stripa. Ako volite Bukowskog, Pajine priče su idealna nadgradnja. Predgovor je napisao Dubravko Mataković. Zbirka priča je džepnog formata, ima 68 stranica, c/b, cijena 40,00 kn.

Momčad Udruge StripOs će nastupiti u slijedećem sastavu: u napadu Marko Dješka, srednji vezni Nenad Barinić, Pajo Pakšu u obrani i na golu Saša Paprić, a sve to pod stručnim vodstvom izbornika Željka Gašića. Također, naša izdanja bit će dostupna na štandu izdavača Sipar d.o.o.





Nema komentara:

Objavi komentar