četvrtak, 4. svibnja 2023.

Održana promocija časopis Strip-Prefiks br. 3

 


Sinoć, u književnom klubu Booksa u Zagrebu, održana je promocija trećeg broja časopisa Strip-PREFIKS.

Naše čedo ili kako je navela strip-autorica Helena Janečić - ponos i dika, čast su, uz dakako Helenu, imali predstaviti Irena Jukić Pranjić te polovina uredništva u sastavu Marko Dješka i Saša Paprić.

Samom promocijom, vješto je dirigirao Matko Vladanović untar čijeg programa tribina Strip-tease s Matkom Vladanovićem je realizirana ova promocija. 

Svako od predstavljača naveo je iz svog ugla bitne segmente na kojima su radili unutar časopisa, pa je tako u prvom redu objašnjenjo kašnjenje trećeg broja, koje je pak uzrokovano nizom gostovanja na festivalima uz polu-obećanje da više nećemo kasniti.

Irena Jukić Pranjić predstavila je projekt odnosno izložbu Strip-mobili koji su objavljeni, dakako u statičnoj verziji u trećem broju časopisa, Marko Dješka predstavio je svoju suradnju s Krešimirom Biukom na stripu Parlight Starlove te izrazio nadu da će priča objavljena u Prefiksu biti početkom novog strip-albuma, a Helena Janečić je podrobnije objasnila svoj rad na ilustraciji naslovnice ali i galerije ilustracija koja je objavljena u Prefiksu, tematski posvećene kultnoj seriji Twin Peaks. 

Publika, uz redovne pratitelje i sudionike strip-scene je imala i međunarodnu komponentu u vidu francuske strip-autorice Camille Cimper i njene kolegice iz francuske ambasade. Svom srećom, uz njih se našao i stand-up komičar Predrag Bajović, koji je poslužio kao prevoditelj s hrvatskog na francuski, ali primarno kao odgovorni roditelj koji je svoju kćer, sklonu crtanju i stripu, poveo na našu promociju.

Zahvaljujemo se Booksi, kao i publici na podršci i kupovini časopisa čime su dali svoj doprinos u sljedećem koraku naše produkcije, a to je Strip-PREFIKS br. 4.

No, kako bi došli do četvorke, potrebno je prodati trojku, pa u tom kontekstu potražite naša izdanja u strip-knjižarama Babilon, Stripovi na kvadrat, Torpedo Comics i SKAB612 ili nas potražite na nekom od strip-festivala od kojih je prvi slijedeći Brtonigla Toons&Tunes.

Na kraju evo i foto-galerija promocije te još jedno veliko hvala svima na podršci.














Nema komentara:

Objavi komentar