petak, 19. rujna 2014.

ComiXconnection: strip-autori crtali za publiku

Nakon uspješno održane prve strip-radionice u Muzeju Slavonije prateća događanja međunarodne izložbe comiXconnection se nastavljaju na najbolji mogući način- crtanjem za publiku.
Prvi susret strip-crtača s publikom održao se 18. rujna 2014. u Muzeju Slavonije u prostoru ComiXconnection izložbe upravo s autorima čiji su radovi njezin integralni dio- Helena Janečić i Marko Dješka.
Oboje rođeni u Osijeku, sa završenom Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu, objavljivali su stripove u magazinu StripOs, oboje imaju po jedan objavljen strip-album te nekoliko izleta na strano tržište. Pored toga što crtaju stripove, Marko je ima dva nagrađivana animirana filma i treći u izradi, a Helena je široj publici puno poznatija po svojim slikama.
Događaj je otvorio Saša Paprić, član Udruge StripOs, i u kratkom predstavljanju posjetitelje upoznao s autorima i njihovim radom.
Iako je broj posjetitelja bio manji od očekivanog, strip-crtači su imali pune ruke posla i svima strpljivo ispunjavali želje tako da radno vrijeme Muzeja nije bilo dovoljno dugo da svi posjetitelji dobiju originalni autorski strip-crtež.
Na prijedlog koji je gotovo jednoglasno usvojen, autorsko crtanje se uz ugodno druženje u obližnjem kafiću nastavilo još neko vrijeme tako da su naposlijetku svi otišli kući zadovoljni.































































 Tekst i foto: Tatjana Ivegeš-Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar