utorak, 30. rujna 2014.

Najava: EDIT-COMICS u MSO na comiXconnection

Projekt EDIT-COMICS koji provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i suradnja je sedam udruga u sedam gradova Hrvatske, a baziran je na kombinaciji edukativnih filmskih i strip - radionica, ovaj puta održat će se u Osijeku u sklopu izložbe alternativnog stripa comiXconnection.
Radionica će se održati 04. i 05. listopada, domaćin je Muzej Slavonije Osijek, a muzejski pedagog Denis Detling s puno muzejskih zanimljivosti pobrinut će se da polaznicima ne ponestane inspiracije za rad.
U sklopu projekta koji zajedno provode StripOs sa strip radionicama i Udruga ljubitelja filma RARE sa svojim paralelnim filmskim radionicama, učenicima osnovne škole predstavlja se povijesno naslijeđe kroz dvodnevne edukativne radionice upotrebom novih medija - filma i stripa.

Pod vodstvom Nenada Barinića održava se dvodnevna radionica crtanja stripa. Djeca se upoznaju s nastankom stripa, a zatim s kadriranjem, omjerima i perspektivom, te uz zajedničku razradu scenarija prelaze na crtanje stripa.
U sklopu filmske radionice koju vode Anton Papić i Filip Meštrović prvog se dana djeca uče služiti kamerom i upoznaju s njenim dijelovima i načinima snimanja, a drugog dana na red dolazi montaža i završna obrada snimljenog materijala.
Radionice kao i sav potrebni materijal za polaznike su besplatne i odvijaju se sljedeću subotu i nedjelju od 11-13 sati. Ciljana skupina polaznika su učenici viših razreda osnovne škole, a radne skupine su ograničene pa sve zainteresirane molimo da se što prije jave na: stripos@gmail.com

Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm

Nema komentara:

Objavi komentar