srijeda, 8. listopada 2014.

EDIT-COMICS radionice u MSO na comiXconnection izložbi

Projekt EDIT-COMICS koji provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i suradnja je sedam udruga u sedam gradova Hrvatske, a baziran je na kombinaciji edukativnih filmskih i strip - radionica, ovaj puta održao se u Osijeku u najprikladnijem mogućem okruženju- u sklopu međunarodne izložbe alternativnog stripa comiXconnection.
Domaćin je bio Muzej Slavonije Osijek, a muzejski pedagog Denis Detling predstavio je polaznicima izložbu i upoznao ih s radom Muzeja.
Projekt EDIT-COMICS koji uz potporu Zaklade Kultura Nova realiziraju Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek i nositelj projekta Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci s partnerima odvija se u sedam županija, a partneri su udruge iz Varaždina, Zaboka, Čakovca, Osijeka, Zagreba, Vinkovaca i Slavonskog Broda. 
Dvodnevnu radionicu crtanja stripa vodio je član StripOsa Nenad Barinić. Nakon uvoda o počecima stripa i raznim tehnikama crtanja djeca su se upoznala s osnovama, kadriranjem i rasporedom te uz zajedničku razradu scenarija prešla na crtanje stripa prikladne tematike- radionica.
U sklopu filmske radionice koju vode Anton Papić i Filip Meštrović iz Udruge RARE prvi dan djeca su se učila služiti kamerom i upoznavala s njenim dijelovima, a drugog dana na red je došla montaža i završna obrada snimljenog materijala. Učenici su snimali reportaže s mjesta događanja, sastavljali pitanja i radili intervjue sa sudionicima.

Ovim se putem zahvaljujemo na suradnji Muzeju Slavonije te učenicima i učiteljicama osječkih osnovnih škola Retfala, Mladost i Sv. Ane.









































Foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm i Denis Detling

Nema komentara:

Objavi komentar