ponedjeljak, 20. listopada 2014.

comiXconnection: izložba dječjih radova, oslikavanje stolice i crtanje za publiku


U sklopu međunarodne putujuće izložbe alternativnog stripa comiXconnection u proteklih su se mjesec dana u suradnji s Muzejom Slavonije odvijale prigodne radionice za djecu u organizaciji Udruge StripOs. Prvi niz radionica vodio je crtač stripova i profesor likovne kulture Roko Idžojtić, dok je druga skupina dvodnevnih radionica bila dio projekta EDIT-COMICS koji uz potporu Zaklade Kultura Nova realiziraju Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek i nositelj projekta Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci s partnerima. Radionicu crtanja stripa vodio je član StripOsa Nenad Barinić, a filmsku radionicu Anton Papić i Filip Meštrović iz Udruge RARE.

Sve to zaključeno je izložbom dječjih strip- i filmskih radova koju su u četvrtak 16.10.2014. svečano otvorili muzejski pedagog Denis Detling, prof. likovne kulture Roko Idžojtić i Saša Paprić u ime Udruge StripOs.

Dječje oduševljenje nije se moglo sakriti kao ni osmjesi na licima ponosnih članova njihovih obitelji. Nadamo se da će svi događaji u okruženju ove sjajne izložbe potaknuti mlade da još više koriste stečena znanja, poboljšavaju ih i budu i dalje ponos svojih najbližih.

U nastavku je slijedilo drugo po redu crtanje za publiku koje su ovaj put strpljivo "odradili" magistar edukacije likovne kulture Dražen Brkić i Stjepan Matić, crtač u usponu i član Udruge StripOs. Narudžbe su bile šarolike, kako se može vidjeti na fotografijama, od pijanog Bude do R2-D2-a kojeg je na Draženovo čuđenje naručila jedna baka.

Krešimir Pongrac, strip crtač i aktivni član StripOsa od samih početaka, u isto je vrijeme radio drugo osječko oslikavanje stolice koja je nakon dovršetka svečano položena na zid i time je postala integralni dio comiXconnection izložbe.  
 Izložba se može pogledati u Muzeju Slavonije Osijek do 2.11.2014., a ulaz je slobodan. 

Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm








Nema komentara:

Objavi komentar