ponedjeljak, 13. listopada 2014.

comiXconnection: strip-autori crtaju za publiku i oslikavanje stolica

U četvrtak, 16. listopada, s početkom u 18 sati u Muzeju Slavonije, Trg Sv. Trojstva 6, u sklopu međunarodne izložbe alternativnog stripa održat će se crtanje za publiku, a i jedna od stolica će biti oslikana.

U drugoj rundi crtanja za publiku, u ring ulaze Dražen Brkić i Stjepan Matić (koji je spremno zamjenio Tihomira Taborskog, koji pak zbog obveza opravdano izostaje). 



Dražen Brkić rođen je 26. 8. 1980., u Ljubljani, magistar je edukacije likovne kulture, predaje u Školi primijenjene umjetnosti u Osijeku, a živi u Belišću. Objavljuje stripove u magazinu StripOs, po jedan strip mu je objavljen u Komikazama i Zarezu, a jedan njegov strip se može pročitati na Deviantartu. Povremeno sudjeluje na 24-satnom crtanju stripa, ali u Zagrebu, no obzirom kako je stranica trenutno nedostupna ne možemo prenijeti te radove. Publika može očekivati široku lepezu ponude jer uz autorska rješenja Dražen "ima u olovci" popularne likove iz Bonelli produkcije poput Mister Noa, Zagora, Dylan Doga, Martina Mysterea, ali i franko-belgijske poput poručnika Blueberrya, Jeremiaha, Comanchea i drugih, a također dodaje da nema nepoznanica ni sa super-herojima. 

Ogledni primjeri Draženovog crtanja:




Stjepan Matić rođen je 23. 12. 1995. u Slavonskom Brodu, a prije no što je preselio u Osijek živio je u Županji. Završio je Školu primijenjene umjetnosti i dizajna u struci grafičkog dizajna. Udruzi StripOs se pridružio 2011. na 24-satnom crtanju stripa u Osijeku (to je bilo prvo 24-satno crtanje stripa u Osijeku, a drugo na razini Hrvatske). Prvi je član Udruge StripOs koji je ispunio normu od 24 stranice te je sudjelovao i u naredna dva strip-maratona. Naravno, objavljuje stripove u magazinu StripOs, a njegov rad se može pratiti i na Deviantartu. Skloniji je crtanju autorskih rješenja ali u ponudi također ima i likove iz animiranih filmova.

Ogledni primjeri Stjepanovog crtanja:




Kao što smo već pisali, u sklopu izložbe koja predstavlja strip-autore i mreže kojih su oni članovi, ima i još jedna izložba odnosno instalacija. Radi se o jednostavnim zelenim stolicama koje su oslikane u strip-maniri i izložene su na način da vise s zida. U svakom od gradova gdje je izložba gostovala, lokalni autori su oslikali po dvije stolice. U Osijeku je prvu oslikala Helena Janečić, a drugu će imati priliku oslikati Krešimir Pongrac.



Krešimir Pongrac rođen je u Osijeku, 15. 11. 1980., završio je Tehnološku školu, smjer grafički tehničar. Član je Udruge StripOs od njenih početaka, i sudjelovao je u većini aktivnosti koje smo tijekom godina izveli. Stripove objavljuje u magazinu StripOs i naravno, sudjeluje u 24-satnom crtanju stripa. Crta brzo i dobro, tako da nema sumnje da će se, nakon što završi sa stolicom, pridružiti Draženu i Stjepanu u crtanju za publiku. Ovom prilikom, premijerno predstavljamo probe za Krešin novi strip, a njegove druge radove se može pratiti na neizbježnom Deviantartu.







Nema komentara:

Objavi komentar