nedjelja, 12. listopada 2014.

EDIT-COMICS radionice crtanja stripa i animacije uspješno održane u Čakovcu

Projekt EDIT-COMICS koji provodi Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca i suradnja je sedam udruga u sedam gradova Hrvatske, a baziran je na kombinaciji edukativnih filmskih i strip - radionica, odveo je ovaj put StripOs u Čakovec.
Radionice animiranog filma i crtanja stripa za učenike viših razreda osnovne škole održane su 11. i 12. listopada 2014. u prostoru Autonomnog centra – ACT koji je ujedno bio partner i domaćin.
Projekt koji uz potporu Zaklade Kultura Nova realiziraju Udruga ljubitelja stripova StripOs Osijek i nositelj projekta Udruga ljubitelja filma RARE Vinkovci s partnerima odvija se u sedam županija, a partneri su Autonomni centar – ACT (Čakovec), Udruga ljubitelja stripova STRIPOS (Osijek), GOKUL (Zabok), KINOFON (Zagreb), PUŽ (Slavonski Brod) i VANIMA (Varaždin).
Sa bogatim iskustvom rada sa učenicima i vođenja strip radionica, dvodnevne radionice stripa vodio je član udruge StripOs, Nenad Barinić. Uz uvod o počecima stripa polaznici su upoznati s osnovama, kadriranjem i rasporedom stripa, te uz zajedničku razradu scenarija i puno smijeha i šale nacrtali strip prikladne teme- o legendarnom čakovečkom zmaju Pozoju. 
Na ideji za priču zahvaljujemo Muzeju Međimurja Čakovec.

Za radionice animiranog filma bio je zadužen Filmsko-kreativni studio VANIMA koji ima dugogodišnje iskustvo u animiranom radu. 
VANIMA organizira i VAFI, a vodi i jedino varaždinsko gradsko kino – kino Galeriju. U svojem radu s djecom i mladima VANIMA njeguje klasičnu animaciju na tragu Zagrebačke škole crtanog filma. VANIMA je članica međunarodne organizacije animatora – ASIFA i grupacije koja okuplja voditelje za animirani filma – AWG – ASIFA Workshop Group. Radionice animiranog filma vodili su Sandra Malenica i Hrvoje Selec.

Svim partnerima na projektu zahvaljujemo na uspješnoj suradnji, a ACTovcima na gostoprimstvu.

Tekst i foto: Tatjana Ivegeš- Wilhelm

















































Nema komentara:

Objavi komentar