srijeda, 24. rujna 2014.

ComiXconnection u MSO-u - oslikavanje stolica




Posjetitelji izložbe comiXconnection imali su priliku primijetiti neobičnu instalaciju postavljenu na sjevernom zidu izložbene prostorije. Radi se o zelenim stolicama koje su postavljene na zid, a oslikane u maniri stripa. Stolice su oslikane od strane strip-autora u gradovima gdje je već izložba bila postavljena. Većina ljudi koliko-toliko i zna ponešto o stripu, no na spomen alternativnog strip-jezika i upoznatiji će ostati malo zatečeni. U ovom slučaju alternativni strip-jezik se odnosi na zamjenu uobičajenog predloška na kojem se strip izrađuje, što je papir, pomalo neuobičajenim, što je stolica. Autor, odnosno u ovom slučaju autorica, Helena Janečić, imat će priliku, umjesto na papiru, crtati strip na stolici. Zvuči izazovno, a i lijepo je vidjeti kako se jedna, nekoć pomalo huliganistička forma izražaja, probila čak do Muzeja Slavonije.

Ova instalacija je dio stalnog postava putujuće comiXconnection izložbe, pa će se ostalim stolicama pridružiti i dvije iz Osijeka te tako posredno predstavljati autore i neposredno sam Osijek.

Oslikavanje stolica počinje u 19 sati, u Muzeju Slavonije, Trg Sv. Trojstva br. 6, ali do Muzeja Slavonije bi valjalo doći već u 18 sati kada počinje radionica Portret ili silueta, koja je pak prateće događanje izložbe Ljupki čuvari uspomena. Izložba Ljupki čuvari uspomena obuhvaća 32 portretne minijature iz fundusa Muzeja Slavonije, a na radionici će se sudionici međusobno portretirati ili izrađivati siluete.

Stoga, ukoliko ste u prilici, četvrtak, 25. rujna, je dan za posjetiti Muzej Slavonije.

Nema komentara:

Objavi komentar