subota, 17. rujna 2022.

Prva radionica crtanja stripa u Kulturnom centru

Nakon uspješnog otvorenja, nastavljamo s našim tjednim programom, koji se odvija u sklopu izložbe Stripovi iz Prefiksa, u organizaciji Matice hrvatske ogranak Osijek i suradnji s Kulturnim Centrom Osijek.

Kao što je najavljeno, u subotnjem prijepodnevnom terminu čekaju nas strip-radionice pod vodstvom osječkog strip-autora i profesora na Školi primijenjene umjetnosti - Dražena Brkića.

U studiju Kulturnog Centra, pored Galerije Kat, u subotu 17. rujna uspješno je održana prva u nizu radionica. Dvije naredne radionice biti će također subotom, 24. rujna i 1. listopada od 10 do 12 sati u istom prostoru.

Polaznici će imati priliku proći osnove crtanja stripa koje će rezultirati gotovim stranicama stripa uz stručno vodstvo prof. Brkića te asistenciju članova udruge Hrvatski autorski strip.

Radionice nisu ograničene samo za mlađe naraštaje i početnike, pored profesora Brkića, polaznici će imati priliku i vidjeti neke od osječkih strip-autora na djelu, a svakako pozivamo i naprednije polaznike koji su već upoznati s crtanjem stripova da iskoriste priliku i unaprijede svoje vještine. Raspon dobi polaznika na prvoj radionici bio je od predškolskog uzrasta do učenika srednje škole. Iako prvi put sudjeluju na radionicama ovakvog tipa te većina njih već sad pokazuje veliko znanje i vještine u strip izričaju, polaznici će doći i na sljedeće termine dovršavati radove i dopunjavati svoje stripovsko znanje.

Polaznici koji po završetku radionica uspješno izrade svoj strip bit će nagrađeni paketima stripova koje će osigurati udruga HAS, a radovi će biti objavljeni na našim stranicama s mogućnošću, ako prilike dopuste, tiskanja zbornika radova nastalih na radionicama.

Opremu za crtanje osigurat će udruga HAS i Matica hrvatska ogranak Osijek, a svoje novouređene i vrhunski opremljene prostorije za odvijanje radionica ustupit će Kulturni Centar Osijek.

Prijave nisu nužne ali su poželjne. Za sva dodatna pitanja slobodno nam se obratite putem e-mail adrese:

hrvatskiautorskistrip@gmail.comTekst i foto: Tatjana Ivegeš-Wilhelm / HAS

 

 

Nema komentara:

Objavi komentar