petak, 23. rujna 2022.

Strip-radionice i predstavljanje strip-autorice Korine Hunjak

 


Naš prateći program izložbe Stripovi iz Prefiksa nastavlja se odvijati u predviđenom, subotnjem, ritmu. Nakon otvorenja izložbe, na kojem je publici predstavljen novi strip-album iz produkcije Hrvatski autorski strip - 24-satne priče Marka Dješke, prošlog tjedna započele su i najavljene strip-radionice, a predstavljen je i novi strip-album Tihomira Matijevića - Ljubav&Cigarete. 

Ove pak subote, 24. rujna, u Galeriji Kat, Kulturnog Centra Osijek, očekuje nas nastavak strip-radionica, u terminu od 10 do 12 sati i u poslijepodnevnom terminu, s početkom u 17 sati predstavljanje strip-autorice, ilustratorice i dizajnerice - Korine Hunjak te njenog rada.

Ova vizualna umjetnica i freelance ilustratorica dizajnira i ilustrira slikovnice, publikacije, društvene igre i aplikacije te izrađuje autorske stripove koje objavljuje u domaćim i stranim publikacijama. 

Diplomirala je primijenjenu grafiku na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci, gdje se odlučila i zadržati kao asistent na studiju Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna.

Uz pregršt akademskih obaveza i profesionalnih obaveza, Korina je i aktivna sudionica pothvata našeg malog strip-kolektiva - Hrvatski autorski strip u kojem je ostvarila značajan doprinos kao jedna od urednica časopisa Strip-Prefiks, u kojem ne samo što objavljuje svoje autorske stripove već je i odgovorna za vizualni identitet časopisa. Također, potpisuje i prijelom dva nova strip-albuma iz naše produkcije - Janzin i 24-satne priče Marka Dješke. 

Podrobnije o radu ove izvrsne autorice iz Rijeke saznajte u subotu u odličnom okruženju izložbe Stripovi iz Prefiksa.







Nema komentara:

Objavi komentar